Experimenteren met kleuren

Experimenteren met kleuren

Bewegend tekenen met kleur!

Op een groot vel papier (alle kinderen uit de klas hebben een plekje) en met twee Wascokrijtjes voor ieder kind wordt een gezamenlijk tekening gemaakt. We beginnen met lijnen, dan maken we golven en cirkels. Groot en klein, snel en langzaam, zacht en hard, in een gezamenlijk ritme. Met één hand of met beide handen zetten de kinderen de verschillende kleuren op het papier. De kleuren kunnen door elkaar lopen, versterken elkaar en vormen een gezamenlijke tekening die altijd lukt. Het gezamenlijke kunstwerk is de basis, is de plattegrond, voor de volgende les. 

Stapelen met kleuren en vormen
Het grote vel papier, dat door de leerlingen in de eerste workshop is gemaakt, wordt opnieuw uitgerold. Het is de kaart/de plattegrond om met verschillend gekleurd en doorzichtig plastic op te bouwen. Door verschillende gekleurde voorwerpen op elkaar te stapelen krijg je een huis, een toren of een flat en al deze gebouwen vormen samen een SUPER kleurrijke stad! Een gezamenlijk werkstuk met kleuren in de hoofdrol! 

Expositie
In K38 wordt het werk van de kleuters geëxposeerd. De getekende kunstwerken worden aan de wand gehangen met metalen papierklemmen. Ervoor worden de gestapelde bouwwerken geplaatst. Door middel van bouwlampen wordt het werk uitgelicht. Het lichtspel versterkt het kleurrijke werk. Iets voor de kleuters om trots op te zijn. Een driedimensionaal kunstwerk waarin de kleuters zelf rond kunnen lopen.

Praktische informatie
Uitvoerende(n): Gejan Stol
Categorie: beeldend
Groep(en): 1 - 2
Soort activiteit: les-workshop
Ruimte: speellokaal (evt. groot klaslokaal)
Verduistering : nvt
Duur: 2 workshops van 45 minuten

Bron afbeelding: Kunst en Cultuur, https://www.kunstencultuur.nl/onderwijs/primair-onderwijs/cultuurmenu