Kinderbiënnale

Kinderbiënnale

Primeur! Je bezoekt met je leerlingen de eerste Kinderbiënnale van Nederland, in het Groninger Museum!

De Kinderbiënnale is een eigentijdse tentoonstelling met interactieve kunstinstallaties van internationale, nationale én regionale kunstenaars, speciaal voor kinderen! De kunstinstallaties nodigen de leerlingen uit tot interactie, creatie, participatie en verwondering. Spelenderwijs en door op onderzoek uit te gaan leren kinderen over zichzelf en de wereld om hen heen, met als thema's duurzaamheid, natuur, techniek, muziek & ambacht. 

Zo is er een trillend bamboebos waar je je weg moet vinden, of de orkestontdekker waar je de verschillende instrumentgroepen in een orkest moet ontdekken. Er zijn zaalvullende sculpturen van lucht en touw. Je leerlingen kunnen zichzelf vermenigvuldigen op een foto in het kunstwerk Mutant Me. En misschien wel het allermooiste - op verzoek van de kinderen zelf - hebben we een heuse selfieruimte gemaakt waarin ze lekker los kunnen gaan. 

Anders dan bij eerdere tentoonstellingen zit er bij dit museumbezoek geen creatieve workshop in het atelier, de creatieve verwerking gebeurt bij de kunstwerken óp zaal. Kortom, deze vernieuwende aanpak zorgt voor een interactieve, speelse en leerzame tentoonstelling speciaal voor jullie kinderen!

Praktische informatie
Uitvoerende(n): Groninger Museum
Categorie: beeldend
Groep(en): 7 - 8
Soort activiteit: excursie
Ruimte: Groninger Museum
Verduistering : nvt
Duur: 120 minuten

Bron afbeelding: Kunst en Cultuur, https://www.kunstencultuur.nl/onderwijs/primair-onderwijs/cultuurmenu