Schrijver in de klas

Schrijver in de klas

David Vlietstra staat voor de klas in het basisonderwijs.schrijver in de klas

Omdat zijn leerlingen in de eerste jaren alleen juffen hebben gehad, wordt hij elke dag ongeveer zeventien keer per ongeluk met ‘juf’ aangesproken. Daarom debuteerde hij met een boek over een stoere meester die lesgeeft aan een kleutergroep (Meester Bakkebaard).

Daarna volgden boeken over een cowboy (Willy Boem), over een goochelaar (Hocus pocus pinguïn), over superkrachten (Bennie de Mindboy) en over boerderijdieren (Leren lezen met Kip en Muis). Allemaal heel verschillende boeken, maar allemaal met humor en vaart.

Tijdens zijn interactieve lezingen vertelt David aan de hand van foto's over hoe zijn boeken tot stand kwamen. Tussendoor mogen leerlingen uit zijn mysterieuze koffer allerlei voorwerpen pakken die te maken hebben met zijn boeken. Zo doet hij een paar goocheltrucs. Laat hij kinderen met een gekke muts op hun hoofd voorlezen en hij gaat met de hele groep aan de gang om een nieuw verhaal te verzinnen.

Praktische informatie
Uitvoerende(n): David Vlietstra
Categorie: literatuur
Groep(en): 5-6
Soort activiteit: les-workshop
Ruimte: klaslokaal
Verduistering: nvt
Duur: 50 minuten

Lesmateriaal
Hier vind je het te downloaden lesmateriaal, de lesbrief van de uitvoerende en (eventueel) extra film- en downloadbestanden.

Toolkit voor leerkrachten

Bron afbeeldingen: website Kunst en Cultuur, https://www.kunstencultuur.nl/onderwijs/leerlingenactiviteiten