Nieuwsbulletin 2, mei 2023

Onderwerpen

 • Vertrek voorzitter CEN José Wolters
 • ICC- cursus op maat in Noordenveld
 • Gezocht: leerlingen voor podcast Drents symposium op 1 november in “De Tamboer”
 • Informatiebijeenkomst /werksessie CMK
 • Save the date- online Muzieksymposium: “Wat maak je me nou?!”
 • Leerkrachtenkoor Noordenveld

Lees hier Nieuwsbulletin 2, mei 2023 als pdf bestand.

Vertrek voorzitter CEN José Wolters
De voorzitter van CEN, José Wolters, neemt na 5 jaar afscheid van de Gemeente Noordenveld en gaat aan de slag als directeur op De Beijumkorf in Groningen. Door dit vertrek is de CEN per direct op zoek naar een nieuwe voorzitter voor de stuurgroep en de werkgroep. Tevens wil de CEN graag uitbreiden met een nieuwe ICC-er in de werkgroep. Mocht je interesse hebben in één van de twee functies dan kan er voor meer informatie over beide taken contact worden opgenomen met Marieke Satter, e- mailadres: mariekesatter@kunstencultuur.nl

ICC- cursus op maat in Noordenveld
In de vorige nieuwsbrief heb je kunnen lezen dat er een ICC-cursus op maat komt voor de (aankomende) ICC-er van de scholen in Noordenveld. Hoe geweldig is het dat de cursus afgestemd wordt op het cultuuronderwijs in onze gemeente en je tijdens de cursus met je directe collega’s kunt overleggen en afstemmen. Is er bij jou op school nog geen gecertificeerde ICC’er of is jouw school zo groot dat het fijn is om de cultuurtaken onder twee teamleden te verdelen? Meld je dan nu aan voor deze cursus in Noordenveld. Hoewel we pas na de zomervakantie starten is het wel belangrijk om je nu al op te geven. Dan weten we voor de zomervakantie of het ook écht door kan gaan! De cursus op maat kan namelijk doorgaan als er acht deelnemers zijn.
Je kunt je opgeven voor de ICC-cursus op maat via deze link: https://forms.office.com/r/Xmaun6RjYs
Selecteer dan de cursus: Noordenveld 2023-2024 (voor: Primair Onderwijs).
De startdatum is nu 11 oktober 2023 onder leiding van de cursusleider Hester Witteveen (K&C). De locatie(s) worden later gecommuniceerd. Tijd: Woensdagmiddag van 14.45 tot 17.15 uur
Data: 11 oktober, 1 november, 17 november 2023, 17 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 22 mei en 19 juni 2024. Kijk voor meer info over de cursus op onze website bij de andere ICC-Cursussen.
Heb je nog vragen? Stuur gerust een e-mail bericht aan Hester Witteveen: hester@kunstencultuur.nl.

Gezocht: leerlingen voor podcast Drents symposium op 1 november in “De Tamboer”
Compenta is op zoek naar twee groepen 7 en/of 7/8 van twee scholen in Noordenveld die mee willen werken aan een podcast van en voor kinderen over kunst en cultuur.
‘In het kader van 10 jaar CMK wordt een podcast gemaakt waarin leerlingen aan het woord komen over hoe ze kunst en cultuur beleven en/of ervaren en wat zij daaraan belangrijk vinden. Stichting “Vertel je Verhaal” heeft de opdracht gekregen om een echte geluidsbeleving te ontwikkelen en is daarom op zoek naar leerlingen die mee willen doen! Ze zoeken per gemeente 4 tot 6 leerlingen uit de groepen 7 en/of 7/8 die affiniteit hebben met een kunstvorm. Dit mag van alles zijn, bijvoorbeeld van rap tot rijm, van streetdance tot tekenen of schilderen, maar je kan ook denken aan een leerling die dol is op erfgoed en geschiedenis. De opnames worden in de eerste weken van juni gemaakt en nemen ongeveer een klein dagdeel in beslag. De leerlingen worden op school geïnterviewd, het liefst in een aparte stille ruimte op de school.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan contact op met Marieke Satter, e-mailadres: mariekesatter@kunstencultuur.nl

Informatiebijeenkomst /werksessie CMK
Op woensdag 24 mei van 15.00-16.30 uur (inloop om 14.45 uur) organiseert de CEN onder leiding van Marieke Satter een informatiebijeenkomst /werksessie ter ondersteuning bij de CMK-aanvraag. Je krijgt informatie over de regeling en er is gelegenheid om je aanvraag te bespreken en uiteraard om vragen te beantwoorden. Mocht je vooraf informatie willen dan kan je dit vinden op de website van Compenta. Aanvragen gaat ook via de site van Compenta. Inloggen doe je met het op de school bekende account.

Ter voorbereiding:

 • Bereid de aanvraag alvast voor door een account aan te maken op www.compenta.nl. Klik op ‘Aanvragen CMK’. Als je school al een account heeft kun je de jou bekende gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken.
  Let op: je dient meteen het rekeningnummer van de bovenschoolse stichting in te vullen, anders kun je niet verder. Zorg dat je deze bij de hand hebt!
 • Bekijk de criteria van de regeling en bespreek de plannen voor jouw school alvast in het team.
 • Vul de aanvraag voor zover mogelijk al in.
 • Neem een laptop mee naar de informatiebijeenkomst/werksessie, zodat je direct aan de slag kunt.

De bijeenkomst is bij OPO Noordenveld, Groene zoom 16, Roden.
Meld je aan via een e-mail aan Marieke Satter: mariekesatter@kunstencultuur.nl
Graag aanmelden, uiterlijk 19 mei 2023