Nieuwsbulletin 3, juli 2022

Onderwerpen

  • Terugblik schooljaar 2021/2022
  • Startvergadering CEN
  • Workshop Xylofoon en Boom hackers en meer … door Peter Dijkstra
  • De Kindertentoonstelling
  • Culturele mobiliteit

Terugblik schooljaar 2021/2022
Hier is ie dan… de laatste CEN nieuwsbrief van schooljaar 2021/2022. Als CEN kijken we terug op een wederom bijzonder schooljaar. We werden natuurlijk nog behoorlijk geplaagd door de Coronapandemie, met zelfs weer een tijdelijke schoolsluiting tot gevolg. Met man en macht hebben we gewerkt aan de voortzetting van een goed Cultuurmenu en dat is dit jaar zeker gelukt!


Het afgelopen jaar hebben we ons als CEN goed ontwikkeld. Zo is er een nieuwe website gelanceerd, is er een start gemaakt met de leergemeenschap PO-VO, hebben alle directeuren een traject gevolgd van Visie Verbinding en Verbeelding en zijn de voorbereidingen aan de gang voor de aankomende Kindertentoonstelling. Voor nu nog de laatste CEN-berichten aan het eind van dit schooljaar. Veel leesplezier en alvast een fijne zomervakantie!

Startvergadering CEN
De startvergadering CEN is op 15 september van 15.00-17.00 uur in de Winsinghhof. Na de toelichting op het cultuurmenu en de Kindertentoonstelling is er een workshop Filmeducatie van Ana Paunovik.

/images/nieuws/CEN_nieuwsbrief3.jpg

Workshop Filmeducatie:
Je krijgt handvatten voor het begeleiden van kinderen die opgroeien in een beeldcultuur.
Ana Paunovik heeft een FilmToolkit ontwikkeld, bedoeld als kickstart voor filmeducatie.
De toolkit bestaat uit een maakposter, 5 opdrachtkaarten en een kijkposter.
Van Ana krijg je tips over filmkijken a.d.h.v. de kijkposter: wat kun jij daarmee in jouw klas, met jouw kinderen. Aan het eind krijg je een FilmToolkit mee voor jouw school.

Workshop Xylofoon en Boom hackers en meer … door Peter Dijkstra

/images/nieuws/CEN_nieuwsbrief3_1.jpg
Foto: leergang Het Jonge Kind

Het afgelopen jaar is er op alle scholen nieuw instrumentarium aangeschaft, gesubsidieerd door het Muziekakkoord Drenthe. We hebben Peter Dijkstra gevraagd om twee workshops te geven met de instrumenten die het meest aangeschaft zijn door de scholen maar daarnaast is hij benieuwd naar de instrumenten die je nog meer in de klas gebruikt.

Peter zegt hierover:
‘De workshops zijn om de inzet van de muziekinstrumenten te vergemakkelijken. Het lijkt me leuk om daar iets over te vertellen. Ik ben nieuwsgierig naar de instrumenten die nu in de klas zijn. Misschien kun je die meenemen op 20 september/11 oktober of maak een foto van het instrument en stuur die alvast op. Via whats-app het meest eenvoudig. Ik ben Peter Dijkstra, muziekvakleerkracht. Studeerde ooit aan de MPA in Leeuwarden hoofdvak slaginstrumenten. Daarna heb ik nog Gehrels, Pabo en Mos gedaan. Tot in de nazomer.’

Wanneer:
20 september voor leerkrachten van de groepen 5 t/m 8
11 oktober voor leerkrachten van de groepen 1 t/m 4
Locatie: wordt bekend gemaakt op de startvergadering
Tijd: 15.00 uur en het duurt ongeveer een uur.
WhatsApp Peter: 0620518327

De Kindertentoonstelling
De kindertentoonstelling is van 16 november t/m 4 december in Kunstencentrum K38.
Het bewaren van het werk van de beeldende workshops is in volle gang. Alle ICC-ers hebt een overzicht gekregen waarin staat welke workshop bewaard moet worden. Samen met de kunstenaar zorg je ervoor dat het werk bewaard wordt op een goeie plek bij jou op school. Om teleurstelling te voorkomen is het heel belangrijk om dit zorgvuldig te doen. De werkstukken moeten dus best lang worden bewaard. Een goede plek is dus belangrijk. Op 14 + 15 november wordt de tentoonstelling ingericht. Save the date: woensdagmiddag 16 november is de feestelijke opening.

Culturele mobiliteit
Let op: er is verwarring over het verschil tussen het CEN-cultuurmenu en Culturele mobiliteit. Voor het CEN-cultuurmenu is ook een doorgaande leerlijn opgesteld. Aan het CEN-cultuurmenu doen alle scholen in Noordenveld mee. Hiervoor ontvang je nooit een factuur! Culturele mobiliteit is extra en vraag je als school zélf aan. Bij Culturele mobiliteit, bijvoorbeeld bezoek aan kamp Westerbork, gaat de factuur dus meteen naar de school. Deze culturele activiteiten zijn extra en bovenop je CEN-cultuurmenu. Bedenk dus als school goed of je Culturele mobiliteit extra wil opnemen in de jaarplanning.